En kväll deluxe

Kommentera

Hej på er allesammans!

Nu var det länge sedan jag bloggade, det finns en rad skäl till det. Det som hänt sedan sist är att vi kan konstatera att våren är här! Träden har fullkomligt exploderat ut i grönska och det var något som min kära dotter (numera norrlänning) blev häpen över när hon anlände till sin hemstad häromdagen. Umeå ligger lite efter oss med avseende på hur långt våren kommit.

Igår bestämde jag och Sofia för att göra god mat fredagkvällen till ära. Både hon och jag har till största delen gått över till vegetarisk kost. Jag är inte i mål riktigt vad gäller vegetariska biten, kan inte tänka mig ett liv utan fisk och skaldjur. Men, men, tror man får ta det bitvis så är jag snart i hamn.

Det vi lagade på kvällen måste ju bara delas med er!

Rårakor med stenbitsrom, gräddfil, rödlök, dill, citron och creme fraiche gjorde vi som huvudrätt.
Jag tror det var säkert ett år sedan jag åt detta och ack så gott!

För att få rårakorna så där knapriga så krävs det mycket smööör och olja. Inget att hålla igen med! Tänka på kolesterolvärden får man göra en annan dag.. 😉😀

Till detta serverades ett gott rött italienskt vin.

Som dessert bakade Sofia en vegansk chokladkladdkaka från himlen to die for. Ja den var faktiskt himmelsk och ingredienserna bestod bl a i solroskärnor, cashewsmör, kokosflingor, kakao, vaniljextrakt, färska mixade dadlar, kokosgrädde.

Ja, vad kan man mer önska sig en fredag kväll?

Avslutar med en bild på två av de personer jag älskar över allt på denna jord! You make me happy! ❤️❤️